Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ξανά Μαζί!!

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Αρχικά ξεκινάω με μιά συγνώμη που άφησα ανενημέρωτο το Μπλόγκ των Φίλων ζώων του Δήμου Νότιας Κυνουρίας τόσο καιρό αλλά από την μία οι καλοκαιρινές διακοπές και από την άλλη τα δικά μου τρεχάματα με αποσυντονίσανε τελείως.

Έρχομαι τώρα στο δια ταύτα:

Τους 2 τελευταίους μήνες η ομάδα μας αν και ανεπίσημη ήταν πολύ δραστήρια. Κυρίως χάρη στις ακούραστες προσπάθειες ορισμένων μελών της, τα οποία και ευχαριστούμε. Ειδικά θάθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την Μάνια Καττή που οργανώνει τις στειρώσεις, και συντονίζει όλες τις κινήσεις της ομάδας. Την Ιλιάνα Κόκκορη που έχει τον κουμπαρά της ομάδας στο μαγαζί και μαζεύονται τα χρήματα για όλες μας τις δραστηριότητες και φυσικά την Anette και την Rosemary που διαθέτουν χώρους και αυτοκίνητα για την μεταφορά καθώς και την πολύτιμη βοήθιεά τους. Αν ξέχασα κάοιον ή κάποια ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αλλά με τα ονόματα ποτέ δεν τα πήγαινα και τόσο καλά!!

Απολογισμός Καλοκαιριού:

  1.   Μελιτζάζ
     
    Επιτυχημένη Θεωρήθηκε η πρώτη μας παρουσία σε περίπτερο που είχαμε στήσει κατά το 3μερο του Φεστιβάλ Μελιτζάζ που έγινε στο Λεωνίδιο στις 13 με 15 Ιουλίου. Μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε με πολύ κόσμο, να μοιράσουμε φυλλάδια για την αντιμετώπιση της φόλας και να μαζέψουμε τα πρώτα μας χρήματα.
        2.  Στειρώσεις

    Έχουνε μέχρι στιγμής πραγματοποιηθέι 3 στειρώσεις Θυληκών αδέσποτων σκυλιών και έχει προγραμματιστεί και η στείρωση ενός αρσενικού. Συγκεκριμένα τον Ιούλιου προαγματοποιήθκε η πρώτη μας στείρωση. Η Όλγα όπως την φωνάζαμε εμείς στειρώθηκε με επιτυχία στο Άστρος (όπου μεταφέρθηκε από την Μάνια και την Anette) και στην συνέχεια υιοθετήθηκε από μία οικογένεια από την Αυστρία που την μετονόμασε Τσίλι. Μάλιστα μας πίεζαν να μας στείλουν και χρήματα της στείρωσης!!
    Το δεύτερο σκυλάκι που στειρώσαμε είναι η γνωστή Blackie.
     
    H Μπλάκυ με το κολλάρο μετα την στείρωση.


    Ακόμη δεν έχει υιοθετηθεί αλλά πιστέψτε με αξίζει, είναι ένα γλυκήτατο επικοινωνιακό και χαδιάρικο πλάσμα.
    Το τρίτο μας σκυλάκι που στειρώθηκε ήταν η Bella μας. Και τώρα σειρά έχει ο Αλεξ.
    Τα σκυλάκια μας είναι φυσικά εμβολιασμένα και ακίνδυνα.

    Αυτά για πρώτο ποστ φίλοι μου....Υπόσχομαι να είμαι πια συνεπής και να σας ενημερώνω καθημερινά...
    Περιμένοτας τα σχόλια σας
    Σοφία


    2 σχόλια:

    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Τα περισσότερα μπραβο πάνε αναλογικά στην Ανεττα που διεθεσε το αυτοκινητο και πολλες ωρες από την καθημερινοτητα της για να παει τα σκυλάκια στο Αστρος να στειρωθουν.Επίσης ανέλαβε την μετεπειτα αποκαταστασή τους(φιλοξενία-υιοθεσία) μέσω φίλων της από το εξωτερικό.Μαζί της στις δύο στειρώσεις και η Άννα Σαρρή η οποία βοήθησε πολύ φροντίζοντας για τη φαρμακευτική αγωγή της Blackie μετεγχειρητικά. Ας είναι η τελευταία φορα που ευχαριστιόμαστε μεταξύ μας και αυτοεγκωμιαζόμαστε αφού δεν έιναι τέτοια η κουλτούρα του εθελοντή .Θα χαιρόμουν πολύ αν αυτό το ποστ αναφερόταν σε μή ενεργούς εθελοντές που βοήθησαν, ή και σε μη εθελοντες γενικά. Αυτό θα είχε μεγάλη σημασία μιας και εμείς , το επιλέξαμε να ασχοληθούμε και θα το κάνουμε ούτως ή άλλως.Το θέμα είναι να ενεργοποιηθούν και άλλοι και να βοήθησουν ο καθένας με τον τρόπο που και όπως μπορεί.Όπως εσυ φίλη Σοφη που βόηθας μέσω του blog, κάθε βοήθεια που μπορει να προσφέρει κάποιος είναι πολυτιμη, Φιλικα Μανια

      ΑπάντησηΔιαγραφή